פעימות מוקדמות מהחדרים בהתאוששות אקו במאמץ

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/01/2023 | 21:34 | מאת: Keli

היום עשיתי אקו לב במאמץ בדיקה שיגרתית, חדר שמאל בגודל תקין, תפקודו הגלובאלי והאיזורי תקין, דפנותיו בעובי תקין, חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים, שתי העליות בגודל תקין, שורש האורטה ואורטה העולה ברוחב תקין, לחץ ריאתי לפי מהירות ה TR מוערך 17 ממ"כ + RAP , בוצע מאמץ ארגומטרי לפי פרוטוקול BRUCE במנוחה ל.ד 130/80 ודופק 72 בשיא המאמץ ל.ד 160/80 ודופק 162 המהוו ה 91% מהמרבי הבדיקה הופסקה בעקבות עייפות והשגת דופק המטרה לאחר 6.40 דקות בעומס מירבי 10.6 MET , באקג ללא שינויים איסכמיים או הפרעות קצב , בהתאוששות 11 VPC אחדים באקו לאחר המאמץ בינוני הודגם שיפור גלובאלי ואיזורי בתפקוד חדר שמאל ללא עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית לסיכום : Normal LV and function No evidence of stress induced ischemia Moderate exercise capacity Estimated EF : 60% עד כמה שידוע לי פעימות מוקדמות מהחדרים לאחר מאמץ זה סמן לדום לב.. הקרדיולוגים מסרבים לאשר לי קוצב לב ואפילו טיפול תרופתי כגון ריתמקס או טמבוקור אני בת 43, ללא מחלות רקע למעט תת פעילות בלוטת התריס חריגה ממש בקטנה, אין הסטוריה משפחתית, כולסטרול רע 67, לכן אינני מבינה איך אני בסכנה לדום לב ?! אני ממש לחוצה שלא מאשרים לי טיפול תרופתי להפרעת הקצב מהחדרים, היו 11 פעימות לאחר המאמץ שזה אומר שאסור לי בעצם להתאמן פילאטיס למשל. אציין גם משקל תקין. בבדיקות הולטר לב 24 שעות ממוצע פעימות מוקדמות מהחדרים : 10 ליום מהעליות : 30-40 אשמח לשמוע את הדעה שלך .. תודה רבה לך מקרב לב וסליחה על האורך אני מעט לחוצה מהענין של ה11 פעימות מהחדרים בהתאוששות והאדישות של הקרדיולוג, הוא אגב זרק אותי בברוטליות מהקליניקה שלו אחרי הבדיקה בצורה מאוד אכזרית וקרה שגרמה לי לבכות את דמעות חיי 😞😞😞🙏🙏🙏

בדיקת אקו במאמץ תקינה פעימות מוקדמות במאמץ אינן שוות דום לב!! להסבר נוסף אנא לפנות לרופא המפנה

מנהל פורום לב האישה