שינויים לא ספציפיים באקג....

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/12/2022 | 04:19 | מאת: שני

שלום אני בת 33 . ברקע לופוס נוטלת פלקווניל ומטוטרקסט. פניתי לביצוע בדיקת אקו במאמץ עקב כרב בחזה במאמץ וקוצ"נ. הבדיקה היתה לי קשה במאמץ. היו לי סחרחורות וחשתי חולשה חזקה גם לאחריה היה לי קשה להגיע לדופק מטרה. בסיכום נכתב- אי ספיקה מנימלית מסתם מיטרלי. ובאקג במנוחה- שינויים בלתי ספציפיים ב st/t . ובאקג במאמץ - ללא עדות לאיסכמיה. חודש אחריי- פניתי למיון עקב כאב בחזה וקוצ"נ וחום- שהתברר כדלקת ריאות. בבדיקת אק"ג שבוצעה נכתב - היפוך גלי t. מה זה אומר הממצאים האלה ? האם זה שכיח? האם זה קשור לתרופות ? לעיתים, קיים אצלי מצב של תחושה של דופק מואץ.דפיקות לב חזקות. ולעיתים תחושה לא נעימה בחזה. אני יכולה להיתעלם מהתחושות עם הבנה שהכל בסדר ?

1) אקג צריך לראות עמ לחוות דיעה 2) שינויים בלצי ספציפים באקג במאמץ שכיחים ( יותר בנשים) לכן מתווסת הדמית האקו שהיתה תקינה

מנהל פורום לב האישה