PVCS וקצב סינוס, קשר אפשרי?

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/11/2022 | 06:54 | מאת: י

שלום רב, בת 30, לאחר שהתלוננתי על תחושת דופק לא סדיר לפרקים, ומספר אירועים של כמעט התעלפות, הופניתי למספר בדיקות ובהולטר נמצא ששכיחות הפעימות המוקדמות היא כ-4-5% ממקור "איזור החיבור של שריר המסתם המיטראלי בחדר שמאל". כעת בלופ-רקורדר יש ריבוי של פעימות מוקדמות (Multiform EV'S, PAIRS, BIGEMINY). האם פעימות מוקדמות יכולות לגרום לתחושה של דופק לא סדיר? לב פועם בחוזקה? אפילו לעתים לחץ בחזה לכמה רגעים? בנוסף, אני מבחינה בכך שברגעים בהם אני מדווחת על התחושות הנ"ל יש לפעמים שינויים בקצב סינוס (אריתמיה/טכיקרדיה/ברדיקרדיה). האם יש קשר אפשרי בין השניים? תודה רבה.

בהחלט נ יש קשר בין תלונותיך לממצאים יש לקבל הסבר מלא והנחיות טיפוליות מהקרידולוג /ית המטפלים

23/11/2022 | 16:03 | מאת: h

תודה רבה! האם לדעתך באופן כללי שכיחות של 5% בערך מצריכה טיפול? במידה ומפריעה מבחינה סימפטומטית. תודה

בהחלט יש קשר אפשרי לתלונותיה כפי שעניתי מטה ( כמות הפעימות אגב אינה גבוהה) נא לדון על מדמעות וטיפול עם הרופא/ה שהפנו לבדיקה

מנהל פורום לב האישה