מהו קצב סינוס והאם סוגים נוספים?

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/11/2022 | 19:42 | מאת: שלי

שלום מה זה קצב סינוס? והאם יש עוד סוגי קצב חוץ מקצב סינוס? והאם קצב סינוס נמדד ידנית בעורק היד או רק באקג? יכול להיות שבמדידה בעורק היד נקבל קצב לב מסויים ובמכשיר אקג קצב אחר? והאם יש התאמה בין מהירות הדופק במדידה במכשיר סטורציה למדידה במכשיר אקג? כלומר אם במד סטורציה נראה דופק 50 אז גם באקג זה ייראה אותו הדבר? תודה

סינוס הינו מוקד בעליה שאחראי על קצב לב תקין, לעיתים מוקד אחר בעליה או בחדר יכול לגרום לקצב אחר שיקרא אז הפרעת קצב האבחון הינו אך ורק באקג או הולטר תחושת הדופק ביד אינה מדויקת שכן קצב סדיר אינו בהכרח סינוס

מנהל פורום לב האישה