אקו במאמץ

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/09/2022 | 10:09 | מאת: Noy

אני בחרדות קשות כבר יומיים, בגלל תוצאת האקו במאמץ שעשיתי ויצאו לי 3 פעימות מוקדמות ממקור חדרי VPB's , מתפרקת בפייסבוק מפחד מזה שאני הולכת למות מדום לב כי אסור שבזמן מאמץ יהיו פעימות מוקדמות מהחדרים , אשמח מאוד לדעה שלך לגבי תוצאת הבדיקה מכיוון שהתור שלי לקרדיולוג עוד חודש וחצי רק , אקו לב דופלר כולו יצא תקין פיקס חוץ מדלף טריקוספידלי מזערי, לחץ ריאתי לפי מהירות ה TR הינו 17 ממ"כ +RAP , שורש אאורטה 27 ממ, ואאורטה העולה 31 ממ, המאמץ הופסק אחרי 7 דקות בעומס 9.7 METS ללא תעוקה, ללא שינויים איסכמיים, 3 VPB'S כבודדים, ללא הפרעות קצב אחרות במאמץ בעומס בינוני והדופק תת מרבי 91% הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד חדר שמאל, ללא עדות לאיסכמיה, לאחר המאמץ לא ניתן לקבל סיגנל ברור של TR להערכת לחץ ריאתי

איני מכירה את הרקע הרפואי והסיבה לביצוע הבדיקה, אך אם הבדיקה פוענחה כתקינה (בבדיקה זו את אמורה לדבר עם רופא/ה בתום הביקה וודאי קיבלת הסבר), קיום 3 פעימות מוקדמות אינו מהווה שום סיבה לחרדה או חיפוש בפייסבוק צריך ואפשר להרגע

מנהל פורום לב האישה