שאלה בנוגע לדופק מהיר

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/08/2022 | 12:50 | מאת: דינה

שלום, אני בת 26, בריאה בדרך כלל, לא בכושר בכלל… לאחרונה אני מרגישה לפעמים שהדופק שלי מהיר, לפעצים שאני מודדת אני באמת רואה נגיד זה עומד על 108 בערך ולפעצים שאנע מודדת זה לא כזה גבוה 90… זה באלי מידי פעם לא תמיד. גם לדוגמא שאני עושה הליכה בחוץ אני צרגישה שעשיתי ריצה ולא הליכה … רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקת דם וארגומטרחה שיצאו תקינים, וגם אקג עשיתי לפני שלושה חודשים שגם כן יצא תקין אשמח לדעת ממה זה יכול להיות? והאם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה מראש

08/08/2022 | 12:54 | מאת: דינה

שכחתי לציין, שגם כשהגעתי לעשות בדיקת ארגומטריה הדופק שלי שהגעתי היה 134 ( לפני המאמץ) הרופא שלי אמר כניראה שהייתי בלחץ לפנח הבדיקה וזה הקפיץ את הדופק…

יכול להיות בהחלט דופק מהיר שאינו פרופורציוני בהכרח לכושר וזה שכיח יותר בנשים, אם הביור תקין אז זה אינו מסוכן. יש לבצע בדיקות דם כולל תפודי בלוטת מגן. חוצמיזה , רצוי לבנות כושר אירובי זה גם עשןי לעזור בהורדת הדופק

08/08/2022 | 13:10 | מאת: דינה

תודה רבה על התשובה. תפקודי בלוטת התריס תקינים גם כן… לפי תשובתך אני מבינה שאני לא צריכה להילחץ, כי זה מאוד הלחיץ אותי ״ההתקפים״ הללו.

מנהל פורום לב האישה