קשר בין סטטינים לבעיות בשריר

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/03/2022 | 18:31 | מאת: ירון

שלום כשאומרים שסטטינים עשויים לגרום לכאבי שרירים מתכוונים לכאב קבוע או גם אם לפעמים נתפס השריר זה קשור? והאם הפגיעה בשריר גורמת לנזק לשריר או רק לכאב? CPK שעולה בגלל סטטינים זו התוויה להפסיק את הטיפול או שזה לא בעייתי ואפשר להמשי על אף רמת CPK גבוה? ובמידה וממשיכים, על מה משפיע CPK גבוה, זה פוגע במשהו בגוף? תודה

15/05/2022 | 11:13 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ירון, סטטינים זו קבוצה חשובה מאוד של כדורים שמטרתם הורדת ערכי הכולסטרול בדם. רמה גבוהה של כולסטרול בדם קשורה עם סיכון מוגבר להתקף לב. עבודות על מספר מאוד גדול של משתתפים הראו שמתן תרופות מקבוצת הסטטינים מורידה את הסיכון להתקף לב, בוודאי בחולים שכבר עברו ארוע לבבי למנוע התקף לב חוזר וגם בחולים שהמטרה למנוע התקף לב ראשון. רב החולים שנוטלים סטטינים מרגישים בטוב. באחוז קטן הכדורים הללו עלולים להיות מזוהים עם דלקת בשריר. בעקרון לא מדובר בשריר שנתפס. אחד הסימנים לדלקת מסוימת בשריר עלול להיות עליה של רמת CPK בדם. ההחלטה על הפסקת התרופה תלויה במספר דברים כולל חוזק ההתוויה לטיפול, ערכי הכולסטרול, התלונות, הבדיקה הגופנית ,מידת העליה של ה CPK בדם וסימנים אחרים המעידים על דלקת. אני ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה בנושא. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה