מדדי לחץ דם........................

דיון מתוך פורום  לב האישה

11/02/2022 | 16:30 | מאת: סופי

שלום לד"ר מירי בליך בת 74 ומבקשת לדעת את דעתך על תוצאות של לחץ דם : מדידה ראשונה:137/96/78 מדידה שניה:146/94/80 מדיד ה שלישית:133/82/73 האם יש כאן בעיה שצריך להיתיחס אליה דרך אגב התוצאות האלה קורות כמעט בכול פעם,בתחילה לחץ גבוה ובמדידה השלישית או רביעית התוצאה יורדת אשמח לקבל את דעתך סופי

28/02/2022 | 08:20 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום סופי, לחץ דם הוא מדד שמשתנה כמובן כתלות בהרבה דברים. בנוסף בכל מדידה יכולה להיות סטייה של כ 5% שנובעת מהמכשיר עצמו. כשאנחנו מחליטים שיש יתר לחץ דם ושצריך להתחיל טיפול הרי לכן תמיד חשוב להסתכל על מגוון של מדידות שנעשות בזמנים שונים ביממה. מהמדידות שציינת נראה שאת נמצאת בגבול העליון של התקין. ההחלטה על התחלת טיפול תהיה תלויה במידה ויש מחלות נוספות כמו סוכרת, יתר שומנים בדם , מחלת לב, אי ספיקת כליות ועוד ובמדידות נוספות. אני ממליצה להקטין מלח בדיאטה כמה שניתן ולבצע מדידות נוספות בזמנים שונים ולהראות לרופא משפחה שיחליט אם יש צורך להתחיל בטיפול תרופתי. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה