למה הכוונה ב- Multiform VE's

דיון מתוך פורום  לב האישה

04/02/2022 | 22:40 | מאת: אנונימית

שלום, בהריון, מחוברת ללופ רקורדר. למה הכוונה בmultiform VE's והאם מסוכן במבנה לב בריא (בוצע mri לב לפני ההריון)? תודה

25/02/2022 | 08:16 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, לופ רקורדר, זה מכשיר שמטרתו לקשר בין התלונות לממצאים בקצב הלב, איתו ניתן ללכת מספר חודשים. כנראה הכוונה למה ששאלת זה לפעימה מוקדמת שמקורה מהחדרים.בעקרון פעימה מוקדמת יכולה להיות ממצא תקין שיש להרבה אנשים. יחד עם זאת במקרים מסוימים פעימות חדריות מוקדמות עלולות ללוות מצבי מחלה שונים כולל מחלות לא קשורות בלב והקשורות בלב. על מנת להבין את משמעות הממצא אצלך צריך כמובן להכיר את התלונה שלך,הרקע שלך, מחלות נוספות, סיפור משפחתי ועוד. לבדוק אותך, לראות בדיקות דם שלך ובדיקות נוספות ללב אם נעשו כמו הולטר דופק, לראות את הכמות והצורה של הפעימות החדריות המוקדמות. MRI לב תקין כמו שכתבת מתאר מבנה תקין של שריר הלב. לפעמים גם בהריון מסיבות שונות ניתן לראות פעימות מוקדמות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה