האם אני יכולה ללדת שלא בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  לב האישה

28/12/2021 | 22:08 | מאת: תמר

שךום רב אני בת 33 בהריון שני .יש לי בן בן שנתיים .לפני שבוע הרגשתי חולשה והקאות וקצת חום ודופק לא סדיר .הופניתי לבת חולים שם אובחנתי עם פריקרדיטיס בגלל שפעת .עשיתי הולטר באשפוז שם יש סינוס טכיקרדיה עד 137 .בנוסף גם באקג הבסיסי יש סינוס טכיקרדיה עם PR קצר וגל דלתא ,כמו כן יש LBBB .שןחררתי עם קולכיצין והוראה לחזור בעוד שבועיים למרפאות חוץ, וכעת אני כבר לא מרגישה חולשה אבל עדיין יש דופק מהיר .האם זה נורמלי או שאני צריכה לבדוק את זה והאם אני אמורה לנוח.קיבלתי בשחרור הוראה לנוח .האם זה מסוכן לעשות קצת פעילוית בבית ,והאם אני יוכל ללדת בלידה רגילה תודה רבה

13/01/2022 | 22:32 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום תמר, פריקרדיטיס זו דלקת של מעטפת הלב, שלא לחלוטין ברור כרגע ממה שכתבת כיצד נעשתה האבחנה ואם הייתה גם מעורבות שריר הלב. כלומר אם הייתה עליה באנזים של הלב ומה היה בתוצאת בדיקת האקו ואם היה נוזל מסביב ללב שגם יכול ללוות דלקת במעטפת הלב. . במידה ואכן מדובר רק בדלקת במעטפת שריר הלב הרי היא בדרך כלל חולפת. לגבי האקג הבסיסי תיארת מספר דברים , PR קצר וגל דלטא מחשידים למסלול חשמלי נוסף. כדי להבין את משמעות הממצא ולאפיין את המסלול החשמלי הנוסף. צריך לקבל פרטים על התלונה שלך ואם הרגשת דופק מהיר בעבר ואם היה תיעוד של הפרעה בקצב הלב. בנוסף יש צורך לראות את תרשים האקג עצמו ולראות מה היה בבדיקות נוספות כמו מבחן מאמץ (אם באפשרותך לבצע בהריון או לחלופין לבצע אחרי שתסיימי את ההריון) וממצאים בבדיקת ההולטר. LBBB זה תאור אקג קצת שונה ויתכן שזה נראה כך בגלל גל הדלתא. שוב בלי לראות את האקג קצת קשה להתייחס. אני ממליצה לחזור למרפאה קרדיולוגית שכנראה יש לך תור אליה ואני בטוחה שהרופא שיראה אותך יעשה כמיטב יכולתו לענות על השאלות ששאלת. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה