מכשיר ilr והסיכונים שבו

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/12/2021 | 22:58 | מאת: דליה

שלום דוקטור בת 35 נשואה פלוס 2 לאור עלייה בדופק במנוחה מוחלטת ודפיקות לב ו,טרום עילפון הומלץ לי להשתיל מכשיר ilr אשמח לדעת מה היתרונות של המכשיר ומהן הסיכונים הכרוכים בכך ברקע עברתי סגירת צנתור לב pfo שטרם נסגר האם ניתן להיכנס להריון עם מכשיר ilr ? האם ניתן להיכנס להריון עם pfo שטרם נסגר ? מה קורה שpfo אינו נסגר לאחר חצי שנה תודה רבה על העזרה

22/12/2021 | 09:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דליה, ILR זה שבב קטן בגודל של כ 1.5 ס"מ שמושתל היום בהזרקה בהרדמה מקומית מתחת לעור , בבית חזה שמאלי , משמאל לעצם קדמית של בית החזה. מטרת המכשיר לרשום את קצב הלב לפי קרטריונים שהרופא מתכנת אותו או כשאת מרגישה משהוא אז את יכולה לעורר רישום. אין מניעה להכנס להריון עם המכשיר. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה