סטטינים ופגיעה בשרירים

דיון מתוך פורום  לב האישה

19/11/2021 | 20:27 | מאת: יעל

שלום אני בת 39. לפני 5 שנים לקחתי פרבליפ 20 למשך 3 שנים ללא כאבי שרירים והפסקתי. לפני כמה חודשים החלו לי התכווצויות שרירים קשות בלילה כנראה עקב מחסור בסידן ותוך שבוע וחצי הן גרמו למעל ל 15 קרעים קטנים בשרירים. רופאת המשפחה רוצה שאבדוק מדוע השרירים שלי נקרעים בקלות כזאת. כל בדיקות השם לשרירים יצאו תקינים ואין פגיעה שניתן לראות בבדיקות הדם. האם ייתכן שלמרות ש 5 שנים אני לא לוקחת סטטינים אז הם החלישו לי את השרירים. המצב נשאר כך ורק עכשיו אני שמה לב להשפעות הסטטינים על השרירים 5 שנים אחרי בגלל שהתחילן התכווצויות השרירים? תודה רבה

29/11/2021 | 16:41 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יעל, סטטינים זו קבוצה של תרופות שמטרתן להוריד את רמות כולסטרול. קבוצת התרופות הזו נמצאה במחקרים מאוד גדולים כמונעת התקף לב ומאריכה חיים. במקרים נדירים סטטינים עלולים ליצור דלקת בשרירים. ההשפעה עלולה להיות כשנוטלים את הכדור וכשמפסיקים את הכדור ההשפעה חולפת. נכון להיום לא ידוע ברפואה על אפשרות של השפעה על שרירים מספר שנים אחרי הפסקת התכשיר. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה