אשמח לשמוע דעתך בבקשה

דיון מתוך פורום  לב האישה

31/10/2021 | 18:21 | מאת: לינוי

הייתי רוצה לשאול לדעתך, כבר עשרים ימים שיש לי כאבים שהולכים ובאים באזור החזה מפושטים כאלה, לא כאבים חזקים אבל יש, נבדקתי בדיקות דם אנזימים של הלב, אקו לב דופלר רנטגן, הולטר לב (שיצא 8 הפרעות קצב על חדריות בודדות) בגדול אקג נבדקתי עשר פעמים בחודש האחרון.. השאלה שלי במידה ולא מוצאים משהו חריג זה אומר שזה לא לבבי..? בדרך כלל בדיקות אלה כשיש כאבים רואים את הסיבות בבדיקות? אשמח מאוד למענה, תודה. אגב אין היסטוריה משפחתית של אירועי לב

08/11/2021 | 08:46 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לינוי, לכאבים בחזה יש סיבות שונות, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לאבחן את הבעיה אצלך, צריך להכיר את הגיל, רקע רפואי שלך, מחלות נוספות, סיפור משפחתי. לקבל יותר פרטים על התלונה ולבדוק אותך. לראות בדיקות דם ואת הבדיקות שעשית ללב. לפי מה שכתבת אקג שעשית, אנזימי לב ואקו לב לא הצביעו על בעיה לבבית. זה כמובן מצויין. אם חושדים לפי אופי התלונות שלך, גיל וגורמי סיכון אחרים בבעיה בעורקים שמספקים דם ללב אז על מנת לאבחן את הבעיה צריך לעשות בדיקה שמערבת מאמץ או המדמה מאמץ. אני ממליצה להתייעץ בנושא עם רופא משפחה או קרדיולוג. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה