דופק איטי..............

דיון מתוך פורום  לב האישה

30/10/2021 | 23:56 | מאת: אני

שלום. אני בת 32. ולאחרונה עברתי הפלה ספטית בשבוע 18 עקב זיהום במי שפיר. הזיהום היה סוער מאד מדדי הדלקת היו מוגברים CRP עד ל- 190 . יומיים אחריי הגרידה עוד בזמן שהיייתי מאושפזת קמתי כדי להסתובב בחוץ והרגשתי שאני עומדת להתעלף שחור בעיניים וזיעה קרה.. חזרתי למיטה ומדדו לי לחץ דם.. והדופק היה 50 ...בערך. מאז ועד היום כשלושה שבועות אחריי ההפלה הדפוק שלי מאד נמוך בין 50 ל- 60 בעוד שקודם לארוע הזה..הדופק שלי נורמלי בין 75 ל 90 . אני קצת חוששת מרגישה חלשה לא חזרתי לעצמי. כשאני עושה הליכות אני עייפה וקשה לי ללכת מהר ולעלות מדרגות. מה צריך לעשות? (עוד בזמן שהייתי מאושפזת לא שאלתי את הרופאים) . כדאי לבדוק את זה?

08/11/2021 | 08:38 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אני, הדופק שלנו במנוחה זה דבר שמשתנה מאדם לאדם והוא גם תלוי בתהליכים שונים שמתרחשים בגוף שלנו. בשלב ראשון אני ממליצה ללכת לרופא משפחה שישמע את התלונה שלך, יבדוק אותך, יעשה בדיקות דם לראות שמדדי הדלקת השתפרו, שהמלחים הם בגדר התקין, כמות הדם רמת המוגלובין תקינה וגם יבדוק את תפקודי בלוטת התריס. בנוסף יעשה אקג לראות את הפעילות החשמלית של הלב. בסיום הברור הזה הרופא יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות הקשורות ללב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה