חשד לפקקת ורידים - זו סכנת חיים ?

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/10/2021 | 08:53 | מאת: אלי32

היי ! אמא שלי בת 62 והיא חושדת שיש לה פקקת ורידים. זה מצב מסכן חיים ? מאתמול בערב היא מדברת על זה. היא נוטלת כדורים לדיכאון, היא לא מעשנת אבל היא בעלת עודף משקל. עם זאת, היא מסוגלת לאכול, לשתות, ללכת, לעלות במדרגות, גם מיד אחרי שהיא חשבה שיש לה את הפקקת היא אפילו שטפה את הרצפה. היא לא מתאמנת ( כושר גופני ), אין לה סרטן ועד אתמול למיטב ידיעתי וכנראה גם היום אין לה אי ספיקת לב, לא היה לה מעולם פקקת ורידים תסחיפית אבל אבא שלה הסתלק מהעולם בשנת 1990 והייתי אז נורא קטן ואמא שלה לפני 11 שנה אז אני לא זוכר אם גם הם סבלו מהתופעה הזאת. עם זאת, עדיין היא לא בשלב של התסחיף הריאתי ולכן היא לא חוותה עדיין קוצר נשימה (פתאומי או הדרגתי). כאב בחזה שמחמיר בשאיפה - אני בוחר להאמין שלא או התמוטטות פתאומית אבל מה לעשות ?

29/10/2021 | 08:58 | מאת: אלי32

אז האם היא בסכנת חיים ? היא גם נוטלת לפעמים כדור שינה.

29/10/2021 | 09:06 | מאת: אלי32

נתון אחרון בהחלט : אבא שלה התחפף מהעולם בגיל 66 ואמא שלה נפחה את נשמתה בגיל 89.

02/11/2021 | 22:20 | מאת: ללא שם

עכשיו היא אולי חושבת שיש לה משהו אחר בעורקים.

02/11/2021 | 22:20 | מאת: ללא שם

וזה לא אומר שיש לה סיכוי גדול לעזוב את העולם בגיל צעיר יחסית בגלל הממוצע של מוות הורייה ?

02/11/2021 | 22:21 | מאת: ללא שם

אני = אלי 32

08/11/2021 | 08:30 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אלי, פקקת ורידים זה קריש דם שנוצר בורידי הרגליים. הוא נוצר בדרך כלל בקרב אנשים שהם בסיכון לכך, בעיקר אנשים שמרותקים למיטה או באנשים עם קרישתיות יתר. בדרך כלל כשיש קרישתיות יתר , קריש דם יופיע בגיל יחסית יותר צעיר. פקקת ורידי גפיים זה מצב שכשלעצמו אינו מסוכן ובדרך כלל גורם לנפיחות וכאב בגפה המעורבת. כמובן חשוב לאבחן את המצב בזמן על מנת למנוע סיבוכים אפשריים לבעיה. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר את אמא, ישמע את התלונה שלה, יבדוק אותה וידריך אתכם אם צריך לעשות בדיקות נוספות. מאחלת לך ולאמא רפואה שלמה ובריאות

מנהל פורום לב האישה