פעימות מוקדמות בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/02/2021 | 20:19 | מאת: טלי

שלום, לפני כשנה (לאחר הריון ראשון) הופיעו לי פעימות מוקדמות בדרגה בינונית. אקו לב והולטר תקינים. כעת אני בשבוע 6 להריון ויש לי פעימות מוקדמות ללא הפסקה (כל 2-3 פעימות) במהלך היום והלילה וזה מטריד אותי מאוד. יש לציין שמאז האבחון שנה שעברה היתה שנה שלמה בה לא הרגשתי כלל. האם יש צורך לחזור על הבדיקות? האם יש מה לעשות בהריון כדי לטפל בבעיה? תודה מראש.

21/03/2021 | 13:56 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום טלי, כשיש פעימות מוקדמות בשלב ראשון חשוב לשלול סיבות הפיכות, לבצע בדיקות דם עדכניות לבדוק שכמות הדם מספיקה , שאין בעיה במלחים שונים ושתפקודי בלוטת התריס בגדר התקין. במידה ובדיקות דם לא תקינות אז יש לטפל בבעיה. במידה ובדיקות דם תקינות אז מומלץ לבצע אקו לב , לבדוק שתפקוד שריר הלב הינו תקין והולטר דופק, מכשיר שהולכים איתו 24 שעות, מטרה לקשר בין התלונה שלך להופעת פעימה מוקדמת, לראות מהיכן בלב הפעימה המוקדמת באה ולכמת את כמות הפעימות ומועד הופעתן. בנוסף צריך לזכור שצריכת קפה בכמות גדולה, אלכוהול ומתחים גם יכולים לעורר פעימות מוקדמות. גם בהריון לאור השינויים ההורמונליים ושינויים אחרים ניתן לפעמים לראות עליה בפעימות החדריות המוקדמות. לאחר השלמת כל הבדקות הללו צריך להחליט על פי ממצאי הבדיקות ועל פי עד כמה זה מפריע לך להחליט על דרך הטיפול. זה יכול להיות טיפול בסיבה הפיכה, שינוי ארח חיים , טיפול תרופתי או אחר. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה