קוצר נשימה במיוחד בשעות הלילה עם דפיקות לב חזקות

דיון מתוך פורום  לב האישה

22/12/2019 | 16:43 | מאת: יפית

שלום לך בת 33 סובלת מדפיקות לב לא מהירות אבל חזקות מאוד שומעת אותם רוב הזמן וזה מפריע לי בחיים בוצע אקו לב ואיני התשובה האם היא תקינה? LEFT VENTRICLE Ao:2.9 La diameter:3.3 IVs:0.9 LVd:4.3 PW:0.8 LVs:2.85 EF:57% E/A ratio:1 MR-MILD AORTIC VALVE AV pg 5mm/hg TRICUSPIDE VALVE TRpg 18 mm/hg TAPsi 1.8 Estimated Spap:23 לסיכום: Normal GLOBAL SYSTOLIC LV CONTRACTILITY NORMAL SIZE OF CARDIAC CHAMBERS MILD MITRAL REGURGITATION NORMAL DIASTOLIC FILLING NORMAL ESTIMATED PULMONARY ARTERY PRESSURE NO PERICARDIAL EFFUSION

29/12/2019 | 11:53 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יפית, כשיש הרגשה של דופק חזק, אז המפתח לאבחנה של הבעיה זה לרשום את קצב הלב בזמן התלונה הזו. את זה ניתן לעשות על ידי ביצוע בדיקה שנקראית הולטר דופק. מכשיר שאיתו הולכים 24 שעות והוא רושם את הפעילות החשמלית של הלב. כשאת מרגישה את הדופק החזק לוחצת על הכפתור הירוק במכשיר וכך ניתן לדעת מה יש בזמן הזה בקצב הלב. בנוסף חשוב לבצע בדיקות דם. לפעמים ירידה בכמות הדם, הפרעה במלחים או הפרעות בבלוטת התריס יכולים לתת תחושה של דופק חזק. אקו לב זו בדיקה שמדגימה את תפקוד הלב והמסתמים. לפי התוצאות ששלחת נראה שתפקוד הלב והמסתמים הוא בגדר התקין. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה