דופק מהיר אודה לחוות דעתך תודה רבה

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/08/2019 | 21:47 | מאת: מיכל

שלום ד"ר בת 29 בריאה בימים האחרונים תחושה של דופק מהיר קורה כמה פעמים במהלך היום. יש לי בבית מכשיר אז בדקתי. בעמידה הדופק מגיע ל 115 . גם באכילה הוא מורגש. בישיבה נע בסביבות ה 90. בשכיבה נרגע. גם שקמתי משינה בבוקר הוא היה מהיר. אני עוברת תקופה לחוצה האם יש קשר בין הדברים.מפחדת שיש בעיה בלב

08/09/2019 | 11:53 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיכל, קצב לב מעל 100 פעימות לדקה יכול להיות דופק רגיל שרק עולה. הוא עולה בתגובה למצב כלשהוא זה יכול להיות מאמץ, התרגשות, חסר דם, הפרעת מלחים ,הריון ומגוון גדול נוסף של מצבים. קצב לב מעל 100 יכול להיות גם סוג של הפרעת קצב אבל בדרך כלל זה יהיה בדפקים הרבה יותר גבוהים מ 100 ומ 115 שציינת. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך, את הרקע שלך, יבדוק אותך ויחליט אם צריך לעשות א.ק.ג, בדיקות דם ואם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה