הפרעות קצב לב ופענוח הולטר

דיון מתוך פורום  לב האישה

25/05/2019 | 16:34 | מאת: טט

שלום, 4 חודשים לאחר ניתוח לפטקטומי וןהקרנות. מאז הניתוח -מידי פעם הפרעות בקצב הלב. פעילה, הולכת ברגל וכו'. לפני שנתיים בבדיקת הולטר התוצאות היו: הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 5 VPC'S במשך הבדיקה ממוקד אחד. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 77 APC'S במשך הבדיקה . נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 3 פעימות ובמהירות 112 פעימות לדקה, עמ' 6. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. ללא התייחסות מיוחד של הרופא המטפל. אקג תקין. מה פירוש התוצאות? מה עלי לעשות כעת? תודות לתשובתך

10/06/2019 | 16:09 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום טט, על מנת להבין מה מפריע לך כעת כמובן צריך להכיר יותר את הרקע שלך, תרופות שלוקחת ולאפיין יותר את התלונה הנוכחית. לגבי ההולטר לפני שנתיים, לא יודעת מה היתה הסיבה שעשית אותו ואם הרגשת משהוא במהלך הזמן שהיית עם ההולטר. בהולטר לפני שנתיים מתוארות פעימות מוקדמות מהפרוזדור בכמות קטנה שזה פיזיולוגי ויש לרב האנשים וגם 3 פעימות מוקדמות ברצף, גם זו תופעה יחסית שכיחה שיש להרבה אנשים. אם אז היו לך תלונות ולא הרגשת אותם במהלך ההולטר אז הבדיקה אינה אבחנתית. לגבי התלונות הנוכחיות ממליצה לפנות לרופא משפחה שלאחר אפיון התלונה יחליט אם צריך לבצע בדיקת דם, לחזור על ההולטר או בדיקות אחרות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה