הולטר לב-אלקטרודה אחת התנתקה

דיון מתוך פורום  לב האישה

18/10/2018 | 15:16 | מאת: משה

שלום רב, אימי עשתה בדיקת הולטר 24 שעות. בבוקר כשהוצאתי לה את 3 האלקטרודות- אחת מהן הייתה בחוץ, כנראה יצאה לפנות בוקר או בבוקר. הגיעו תוצאות בדיקה ומצויין שם שהבדיקה נעשתה במשך 20 שעות. שאלתי: האם הבדיקה הופסקה ברגע שהאלקטרודה (זו שמחוברת בקצה הגב) התנתקה? ואם הבדיקה לא הופסקה אז הבדיקה שהמכשיר המשיך עם 2 אלקטרודות ואז התוצאה לא נכונה. האם כדאי לעשות בדיקה נוספת?

21/10/2018 | 09:30 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום משה, בבדיקת ההולטר רושמים את קצב הלב משלושה ערוצים. במידה ואלקטרודה אחת התנתקה בדרך כלל עדיין אפשר לראות בברור את קצב הלב בשני ערוצים. הסיבה שהבדיקה פוענחה ל 20 שעות היא שלעתים ישנם רעשים ברישום והם לא נכנסים לפענוח. כלומר במשך 20 שעות הרישום היה טוב וזה מה שנכלל בפענוח של הבדיקה. בכל מקרה זו לא סיבה לתוצאה לא מהימנה. תרגישו טוב

מנהל פורום לב האישה