פיענוח הולטר לב מיום 24.4.18. 24 שעות

דיון מתוך פורום  לב האישה

09/05/2018 | 12:41 | מאת: מירית

מהירות מינמאלית 52 לדקה. מקסימלית 127 לדקה ממוצעת 75 לדקה. הפרעות קצב לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות apc's נצפו 31 apc's בודדים במשך הבדיקה. נצפו 2 זוגות aps'c לדוגמא 3.08. נצפו 2 קטעי pat המורכבים מ 3-5 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 153 לדקה לדומא שעה 22.48. הפרעות הולכה לא ניצפו. שינויים משמעותיים בקטע st לא נצפו. תלונןת נבדק לא צויין. לתשובתכם אודה

17/05/2018 | 16:07 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מירית, הפענוח הנכון של בדיקת ההולטר מחייב להכיר אותך, את גילך, מה הסיבה שבגללה בוצע ההולטר, רקע ומחלות נוספות וכו. בנוסף החשיבות של בדיקת ההולטר היא לקשר בין התלונות לממצאים בקצב הלב. לא ברור מהתשובה שכתבת אם הרגשת את התלונה שבגללה ההולטר בוצע. אם לא הרגשת אז ההולטר לא אבחנתי וצריך לחזור עליו או להתחבר למכשיר אחר הרושם את קצב הלב לתקופה ארוכה יותר מיממה. בהולטר מתוארות פעימות פרוזדוריות מוקדמות שזה פיזיולוגי כלומר שיש לרב האנשים בכמות קטנה ומדי פעם כמה מספר פעימות כאלה ביחד. גם זה די שכיח וקיים אצל הרבה אנשים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה