תזוזת בית החזה בעת פעימות לב-בת 40 בריאה!

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/04/2018 | 09:47 | מאת: מירב

שלום רב, הבוקר, פעם ראשונה בחיי שראיתי את בית החזה שלי זז כאשר היו לי דפיקות לב חזקות! זו לא פעם ראשונה שאני חשה את הדופק בעוצמה. אין זמן מסויים שזה קורה ולפעמים זה לא קורה. אבל הבוקר ממש בית החזה זז כששכבתי. הייתי אחרי מקלחת בדרך לעבודה ושכבתי קצת. גם אתמול חשתי את הדופק ולפני כן כשבועיים לא... בקיצור אין משהו סדיר לגבי ההרגשה הזו. האם תקין שבית החזה זז בגלל דפיקות לב חזקות?

22/04/2018 | 11:33 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מירב, אני חושבת שהמפתח להבין את הסיבה להרגשה שלך שהדפיקות היינן חזקות, זה לרשום את קצב הלב בזמן התלונות הללו. את זה ניתן לעשות על ידי ביצוע א.ק.ג בזמן התלונות הללו. אם התחושה קצרה ולא תספיקי להגיע לקופת חולים ולעשות א.ק.ג אז ניתן להתחבר למכשיר הולטר, מכשיר שרושם את קצב הלב במשל 24-72 שעות. חשוב ללחוץ על הכפתור במכשיר ההולטר ברגע שתרגישי את התלונות. אז ניתן יהיה לדעת אם מדובר בפעימה מוקדמת, דופק רגיל שעולה או בסוג של הפרעת קצב ולאחר האבחנה להתאים את הטיפול. אני חושבת שחשוב לפנות לרופא משפחה עם התלונה כולל שיבדוק אותך, ישלח אותך לבדיקות דם כולל ספירת דם, כימיה מלאה עם כל המלחים , תפקודי בלוטת התריס, יבצע א.ק.ג ויפנה אותך לבדיקת הולטר ולבדיקות נוספות לפי הצורך. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה