הפרעות קצב לב על חדריות apc's

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/01/2018 | 21:58 | מאת: שרה

שלום תוצאות בדיקת הולטר לב של 48 שעות: סינוס: מהירות מינימלית 40 לדקה, מהירות מקסימלית 98 לדקה, מהירות ממוצעת 56 לדקה. הפרעות קצב על חדריות APC'S: נצפו סה"כ 31 APC'S בודדים במשך הבדיקה. נצפה זוג APC'S נצפו TRIPLET APB'S במהירות עד 154 מה אומרות תוצאות הבדיקה? האם אצטרך טיפול תרופתי? תודה

14/01/2018 | 13:40 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרה, רפואה היא מקצוע המטפל בבני אדם. הבדיקות עזר שנעשות הן אמצעי להבין את הבעיה של החולה ומה מפריע לו. כמובן שלא ניתן להגיד את משמעות הבדיקה ואם צריך טיפול כלשהוא בלי לדעת את גילך, מחלות הרקע שלך, מה התלונה שלך שבגללה בוצע ההולטר ואם הרגשת בכלל את התלונה בזמן שהיית מחוברת להולטר. בתוצאת ההולטר מתוארות פעימות פרוזדוריות מוקדמות בכמות קטנה שיש לרב האנשים שעושים בדיקת הולטר. בנוסף מתוארות שתי פעימות כאלה ברצף ושלוש. כמו שכתבתי בהתחלה לא ניתן להתיחס למשמעות הממצאים ויתכן שבכלל אין להם משמעות בלי להכיר את הרקע הרפואי שלך, תלונות שלך ואם הרגשת את התחושה בגללה עשית את ההולטר בזמן ההולטר. אני ממליצה לחזור עם התוצאה לרופא שהפנה אותך. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה