קור קיצוני ותומכנים בעורקים

דיון מתוך פורום  לב האישה

06/01/2018 | 13:57 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בקנדה ולמרות אזהרות יצאתי לכ 15 דקות, לא רצוף ,להליכה בקור קיצוני (מהמכונית לפתח הקניון, הליכה קצרצרה עם הכלבה וכד') בקור של מינוס 33 מעלות. אני 3 חודשים אחרי 2 צינתורים, 4 סטנטים, (3 עורקים היו סתומים ב80%). חשה מדי פעם סימפטומים כמו עננה בחזה. היום, אחרי ההליכה יש כאב עמום באיזור הלב. האם יש קשר לחשיפה לקור (ללא מאמץ מיוחד), האם יש מקום לדאגה?

14/01/2018 | 08:52 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיכל, לכאבים בחזה יש סיבות שונות בין היתר כאבים שעלולים להיות ביטוי לירידה באספקת דם ללב. אצלך לאור הרקע שלך מהעבר צריכים להיות יותר זהירים עם כל כאב מאזור החזה. לא ניתן בלי לאפיין יותר את אופי הכאבים, לדעת אם שונה או דומה לכאב שהיה לך מהעבר בלי לבדוק אותך ולפעמים גם לבצע א.ק.ג לומר בוודאות מה סיבת הכאבים. אני חושבת שבמקרה שלך אם ישנם מיחושים באזור החזה ואם גם קשורים במאמץ הייתי ממליצה לפנות לעזרה רפואית, להיבדק ולעשות א.ק.ג ואז הרופא יחליט על ההמשך. חשוב להמשיך ליטול את כל הטיפול התרופתי שהמליצו לך לאחר הצנתור כולל שני כדורים מדללי דם שכנראה המליצו לך ליטול ,לאזן גורמי סיכון ולשמור על דופק ולחץ דם נמוכים. תרגישי טוב

15/01/2018 | 19:54 | מאת: מיכל

לרופאה שלום, תודה על תשובתך. מספר הערות: לקרדיולוג אין תשובה ללמה אני ממשיכה להרגיש סימפטומים (דומים למה שהיה אבל בעוצמה ומשך נמוכים מהעבר, כמוכן הנייטרו עוזר). ביקת ניוקליר מאמץ לא העלתה דבר חריג. אק"ג לצערי זו בדיקה מאוד לא אמינה, אם לא עושים אותה בדיוק ברגע התקף הלב היא לא מראה כלום, מנסיון. כנראה ש רדק צינתור יכול לתת תשובה וזו כמובן בדיקה שאנני מעוניינת לעבור שוב, בעיקר בגלל הקרינה. תודה על איחולייך, באמת נקווה לטוב...מיכל

21/01/2018 | 13:44 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיכל, אף בדיקה ברפואה הדיוק שלה אינו 100%. האבחנה נעשית תוך צרוף התלונות, בדיקה גופנית ובדיקות עזר תוך לקיחה בחשבון את המגבלות והיתרונות של כל בדיקת עזר. אם את מדברת על בדיקות לא פולשניות שעשויות לתת מידע על מצב העורקים של הלב הרי ניתן לבצע אקו במאמץ (ללא קרינה וללא הזרקת חומר ניגוד אך לעתים עם מתן תרופה המדמה מאמץ), מיבחן מאמץ (ללא תרופה, ללא קרינה, ללא חומר ניגוד אך בעייתי לגבי דיוק בעיקר לנשים), מיפוי לב במאמץ (עם קרינה,מתן חומר רדיואקטיבי ולעתים חומר המדמה מאמץ) ו צנתור ורטואלי שזה CT של העורקים של הלב (עם קרינה וחומר ניגוד). לכל בדיקה יש את אחוזי הדיוק שלה. לגבי בדיקת א.ק.ג. כשיש התקף לב ברב המקרים תרשים הא.ק.ג יהיה לא תקין. יחד עם זאת א.ק.ג תקין לא שולל הצרות או בעיה בעורקים של הלב ולכן מבצעים בדיקות שציינתי קודם. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה