אקו לב (לא עוברי) בהריון שבוע 33

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/09/2017 | 12:32 | מאת: סיגל

ביצעתי אקו לב בעקבות דופק לב מהיר. במהלך הבדיקה הטכנאי שאל אותי לא פעם אם אני מעשנת אמרתי לו שלא המשיך לשאול אם עישנתי בעבר. שאלתי אותו מדוע אמר כי התמונה לא ברורה. ובשורה התחתונה סיכם שסך הכל תקין . בכל זאת, האם השאלות לגבי העישון והתמונה הלא ברורה עלול להדאיג אותי לגבי התשובה?

24/10/2017 | 16:46 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, אקו לב זו בדיקת US של הלב שמטרתה לראות את תפקוד שריר הלב והמסתמים. כמו כל בדיקת US שבה יש גל US היא טובה לראות נוזלים ורקמות אך פחות טובה לראות אויר. נוכחות אויר מעט מקשה על הבדיקה. באנשים מעשנים לעתים יש ניפוח יתר של הראות , כליאת אויר כלומר יותר אויר וזה עלול להקשות על הבדיקה. בנוסף ללא קשר לזה יש אנשים שהדמיה שלהם ב US טובה יותר ויש שפחות גם ללא קשר לעישון. הטכנאי אומנם עשה את הבדיקה אבל מי שמפענח את הבדיקה הוא רופא לב, מומחה לאקו. אם הרופא חתם על התשובה כתקינה אז כנראה שגם אם ההדמיה לא היתה מושלמת היתה מספיקה לתת את התשובה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה