פעימות מוקדמות מרובות בהריון

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/09/2017 | 10:13 | מאת: מעיין

שלום רב, אני בשבוע 20 להריון בחודש האחרון אני סובלת מהתקפים של הרגשת קצב לב מהיר ולא סדיר כמעט כל היום מלווה חולשה עייפות בקוצר נשימה ולעיתים תחושת עילפון, ברקע לופוס ללא צורך בטיפול, בדיקות דם תקינות כולל בלוטת התריס, בברור קרדיאלי בוצע אקו במנוחה שהיה תקין וביצעתי הולטר אקג וזה מה שנרשם שם: 21 שעות הקלטה, קצב בסיס סינוס, מהירות מינימלית 59 לדקה מקסימלית 144לדקה, ממוצע 82.הפרעות חדריות pvcs בכמות מרובה 6248 בהקלטה- 175 צמדים, הפרעת קצב על חדריות 1. האם הממצאים בהולטר תקינים? תודה מראש.

14/09/2017 | 10:23 | מאת: מעיין

בנוסף רציתי לדעת אם ניתן להמשיך לעבוד במצב כזה, העבודה שלי דורשת מאמץ גופני רב, תודה מראש

17/09/2017 | 09:00 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מעיין, בבדיקה של ההולטר נמצאו פעימות חדריות מוקדמות. באופן כללי פעימות חדריות מוקדמות הינה תופעה שכיחה והן מופיעות גם אצל אנשים בריאים. אנחנו יודעים שבמהלך ההריון כמות הפעימות החדריות המוקדמות עלולה לעלות בעקבות עליה במשקל, עומס נפח , ירידה ברמת המוגלובין והשינויים ההורמונליים. יחד עם זאת במקרים מסוימים הפעימות המוקדמות עלולות להיות קשורות בתהליכים שונים שמתרחשים בלב. בשלב ראשון יש לבצע בדיקות דם כולל ספירת דם, כימיה מלאה כולל כל המלחים ותפקודי בלוטת התריס. במידה ולא יהיה הסבר לפעימות החדריות המוקדמות בבדיקות דם אז חשוב לבצע אקו לב להעריך את תפקוד הלב והמסתמים. לגבי הטיפול בפעימות בשלב ראשון חשוב למצוא סיבות הפיכות בבדיקות דם או באורח חיים שלך (אלכוהול, קפה, מתחים וכו) ואם לא תמצא סיבה כזאת והפעימות החדריות המוקדמות מאוד מפריעות לך אז אפשר ליטול כדורים שניתן לקחת בהריון שיכולות להקטין את מספר הפעימות. לגבי העבודה, על מנת לענות על השאלה הזו צריך לדעת יותר פרטים על בדיקות דם, אקו לב, צורת הפעימות, עיתוי הופעתן,תגובה לטיפול ועוד. אני ממליצה להוועץ עם רופא המשפחה בנושא. תרגישי טוב

18/09/2017 | 13:21 | מאת: מעיין

תודה רבה על התשובה המפורטת

מנהל פורום לב האישה