תוצאות אקו דופלר לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

25/06/2017 | 01:19 | מאת: אלי

אודה לך אם תסבירי לי מה היא חומרת הממצאים ובמיוחד ה AORTIC STENOSIS . מה הוא השטח שנשאר פנוי שדרכו עובר הדם ומה יכולה להיות ההתפתחות הסבירה לעתיד . אני בן 78 האם צריך לדאוג בתודה אלי

16/07/2017 | 17:22 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אלי, AORTIC STENOSIS הינה הצרות במסתם האאורטלי שזה שסתום שדרכו עובר הדם מחדר שמאל לאבי העורקים. כדי להעריך את החומרה של ההצרות צריך לדעת את התלונות שלך, לבדוק אותך בדיקה גופנית ובנוסף צריך לדעת את הממצאים באקו לב שמתארים את שטח המסתם ומפל הלחצים שניתן למדוד על המסתם. כל זה יקבע את חומרת ההצרות. אם החומרה קלה עד בינונית בדרך כלל עוקבים. הצרות באותה חומרה יכולה להשאר שנים רבות. אם החומרה קשה ויש תלונות לחולה שקשורות להצרות בדרך כלל שוקלים טיפול. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה