פעימות לב מוקדמות בהריון

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/12/2016 | 14:45 | מאת: אביבית

שלום, אני בת 31 ,בהריון בשבוע 36+. בעבר היו לי פעימות מרובות ובבדיקות ראו שאלו פעימות מוקדמות.וחלפו. ביומיים האחרונים התחילו לי פעימות מרובות, בעיקר במעבר לישיבה, התכופפות ודיבור מאומץ. האם יש צורך לבדוק או שיכול להיות קשור להריון?

29/01/2017 | 13:31 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, בשלב ראשון חשוב לברר שאכן מה שאת מרגישה זה אכן פעימות מוקדמות ואת זה אפשר לבדוק בתרשים א.ק.ג או באמצעות הולטר דופק , מכשיר איתו אפשר ללכת 24 שעות והוא רושם את קצב הלב, חשוב ללחוץ על הכפתור בזמן התלונות על מנת לקשר בין התלונות לממצאים בהולטר. אם אכן מדובר בפעימות מוקדמות הרי כדי לחזור על בדיקות דם, מצבים שונים בהריון כמו למשל אנמיה או שינויים בלחץ דם עלולים להחמיר את תדירות הפעימות. במידה וסיבות הפיכות תשללנה בבדיקות דם הרי אנחנו יודעים שלעתים יכולה להיות עליה בתדירות הפעימות במהלך ההריון , יתכן משני להשפעות ההורמונליות ושינויים אחרים המתרחשים בהריון. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיבדוק אותך וידריך לגבי המשך הבדיקות שיש לבצע. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה