קשיי נשימה ודופק מהיר

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/09/2012 | 05:40 | מאת: פז

שלום רב, הינני בת 40 בריאה בדר"כ. הנמצאת בתקופה של מתח ולחץ נפשי (טיפול בהורים, ילדים וכד') לפני כחודש התחלתי להרגיש קשיי נשימה (מעיין צורך לפהק אך ללא הצלחה) ודופק מהיר בזמן מנוחה. ממצאי בדיקת הדם שחורגים מהסקאלה כולסטרול 210, טריגליצר 170, בדיקת א.ק.ג. תקינה, מבחן מאמץ תקין כושר בינוני, באקו-לב במסתם המיטרלי פרולפס של שני עלים יותר בולט של העלה האחורי, מבנה מיקסומטותי, סילון מרכזי VC 5 MM כ-50% אחוז משטח של פרוזדור שמאלי. מרגישה מעין לחצים קלים בחזה (לא בטוחה, ייתכן שפסיכולוגי בלבד..) אציין כי לפני כחמש שנים עברתי כריתה של אונה בבלוטת התריס בגלל שהיתה מוגדלת ולחצה על קנה הנשימה (ללא ממצא פתולוגי) התור לקרדיולוג נקבע לסוף החודש...אני דואגת האם יש סיבה לדאגה? מה מידת הדחיפות? אודה לתשובתך, פז

13/09/2012 | 05:52 | מאת: פז

שכחתי לציין שאבי לקה בהתקף לב לפני כ-15 שנה בהיותו בן 54.וכמו כן הינני נוטלת גלולות למניעת הריון (אני מציינת כי קראתי איפשהו שזה יכול להשפיע)

24/10/2012 | 17:52 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום פז, על מנת לאבחן מה משמעות הדופק המהיר במנוחה, חשוב מאוד לראות תרשים של א.ק.ג בזמן התלונות שלך. לאור זאת חשוב מאוד לבצע בדיקת הולטר , מכשיר שרושם את קצב הלב שלך במשך יממה ואף יותר. בהולטר את יכולה ללחוץ על הכפתור כשאת מרגישה דפיקות לב וכך ניתן יהיה לראות אם מדובר בדופק רגיל רק מהיר, האם פעימות מוקדמות או סוג כלשהוא של הפרעות קצב. בנוסף חשוב להשלים ברור שכולל בדיקות דם ספירת דם כימיה מלאה וגם תפקודי בלוטת התריס. בהנחה שהבדיקות תקינות הרי לאנשים עם צניחה של המסתם המיטרלי כמו שאת תיארת שיש לך לפי האקו יתכנו הפרעות קצב שהן לרב לא מסוכנות. לגבי אבא שלך שהיה לו התקף בגיל צעיר. הרי חשוב שאת תקפידי על גורמי סיכון, תעקבי אחרי לחץ דם וסוכר בצום, תשמרי על פרופיל שומנים מיטבי,תשתדלי לחיות אורח חיים בריא שכולל תזונה בריאה ופעילות גופנית קבועה. מתח נפשי יכול בהחלט לתרום לסוגים שונים של הפרעות קצב וגם מהווה גורם סיכון לארוע לב, בעיקר לנשים. חשוב מאוד שתמצאי דרכים להרגע, ללכת לים, עיסוק מרגיע וכו. זה מאוד אינדבידואלי כל אחד עם מה שעוזר לו להרגע. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה