הידבקויות ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/02/2016 | 19:45 | מאת: נעה

שלום. לאחר הלידה השניה שלי הייתה לי שארית שיליה שהוצאה חודש וחצי אחרי הלידה. לאחר כשנה אובחנו הידבקויות קשות ברחם. בינתיים עברתי כבר פעמיים היסטרוסקופיה ניתוחית, ופעמיים הריתי הריונות שהסתיימו מוקדם מאוד עם סיבוכים של דימומים קשים ביותר ואישפוזים, שאחריהן חזרו שוב ההידבקויות. ההפלה האחרונה הסתיימה בגרידת שאיבה, שלאחריה נראה היה לפי הוסת שההידבקויות חזרו בשלישית. בינתיים, כמה חודשים אחרי, נראה שהוסת חזרה לקדמותה. האם אפשרי הדבר שרירית הרחם התרפאה מעצמה?? נאמר לי בעבר שלא מומלץ לעשות שוב היסטרוסקופיה נוספת מחשש של החלשות צוואר הרחם שמורחב בכל פעם מחדש, אלא אם כן אין ברירה. האם כדאי לסמוך על כך שהרחם חזר לעצמו (ולנסות שוב להיכנס להריון)??

נעה שלום, הייתי כן ממלחץ לפחות על היסטרוסקופיה אבחנתית לשלול הידבקויות בפרט לאור ההיסטוריה שלך, לא חייבים להרחיב את צוואר הרחם גם אם תהיה אינדיקציה להתערבות יש כיום שיטה חדשנית שמאפשרת לבצע ניתוח עם היסטרוסקופ זעיר עם אותן התוצאות. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית