דימום כחודש לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

16/11/2015 | 18:17 | מאת: אוסי

שלום רב, אני בת 38 אחרי שלוש לידות- האחרונה הייתה קיסרית עם קשירת חצוצרות לפני שנתיים. לפני חצי שנה החל זמן הווסת להתארך משבוע לעשרה ימים שובעיים וכו' ואז פניתי לבדיקות רפואיות, עשיתי פאפ שיצא תקין, בדיקות דם להורמונים ויצא תקין ובאולטרסאוונד נצפה פוליפ רחמי בגודל 2 ס"מ. ב13/10 עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית בה הסירו את הפוליפ ולקחו דגימה מרירית הרחם, לפני שבוע נתקבלו התוצאות הלכתי לרופא משפחה ואמר שהכל תקין וזה פוליפ לפי תשובת הביובספיה פוליפ אנדומטריאלי . אבל מ13/10 היו דימומים עד 31/10 חלשים מאד אחר כך הפסיקו לחמישה ימים ושוב הייתה הפרשה חומה 3 ימים וכך שוב עד לפני יומיים כשקיבלתי מחזור. הלכתי לרופא במיון נשים שעשה בדיקה לאחר ההיסטרוסקופיה ואמר שהכל תקין וברירית דקה ואינו רואה משהו שנכח, גם רופאת הנשים בדקה אותי היום ואמרה שהכל תקין ונתנה לי מרשם לגלולות על מנת ליצור איזון . האם זה הגיוני שחודש לאחר ההיסטרוסקופיה יש דימומים חלשים לסירוגין מידי כמה ימים? אני מאד לחוצה מן המצב ואשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש

אוסי שלום, דימומים לרוב אחרי היסטרוסוקפיה ניתוחית מהסוג שעברת חולפים בתוך 10-20 יום, יתכן והבעיה מרכבת יותר מהפוליפ שהוצא ולכן כדאי להמתין לוסת הבאה אם עדיין ימשכו דימומים לגשת להערכה מחודשת. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-יפה e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית