שארית שילייה והדבקויות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/09/2015 | 10:36 | מאת: יעל

חודשיים וחצי לאחר לידה נרתיקית שנייה שבה השילייה לא התנתקה ולכן בוצע ליזיוס להוצאת השילייה. בסיום התהליך נכתב: "ללא עדות לשארית, אולם משטח דופן קדמי של הרחם אירגולרי, ללא דימום חריג. לנוכח כריתת מוקד רקטוואגניאלי בעבר (אנדומטריוזיס) נבדק PV\PR ללא ממצא חשוד. הומלץ על היסטרוסקופיה אבחנתית". כעת עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בה נמצא: בקרן שמאל שארית תקועה כ- 1 ס"מ. הדבקויות בפונדוסעם שארית פמוזרת. הדבקויות בצד שמאל של חלל הרחם. הומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית להפרדת הדבקויות והוצאת שארית. שאלותיי: 1. גם בהריון הראשון השילייה לא התנתקה מעצמה ויצאה לבסוף לא שלמה ולכן בוצע רביזיו ולמרות זאת נשארה שארית ועברתי היסטרוסקופיה להוצאתה. מה גורם למצב הזה והאם יש דרך למנוע זאת ללידות הבאות? 2. את ההיסטרוסקופיה לאחר הלידה הראשונה עברתי בבית החולים שבו ילדתי (תל השומר). האם כדאי הפעם לעבור זאת באופן פרטי? יש רופא מומלץ לכך? תודה מראש על המענה

יעל שלום, לא ידוע מה הסיבה לשאריות הריון, יתכן וזה כרוך במבנה השיליה או אופן השתרשותה, בכל מקרה יש להוציא השאריות בהקדם מחלקת הנשים בשיבא כתובת טובה לניתוחים היסטרוסקופים תוכלי גם כמובן לבחור את אחד מהרופאים המומחים בתחום באופן פרטי בהצלחה, ד"ר שלומי כהן

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית