רירית רחם המלצה להיסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

10/05/2015 | 12:04 | מאת: ריקי

שלום בת 52 מחזור סדיר דימום קשה שגורם לאנמיה, באולטרסאונד רירית רחם לא תקינה בשגשוג עם ממצא אקוגני צוואר רחם נצפו מס' ממצאים היפואקוגנים הגדול בקוטר 15 מ"מ ,בהסטרוסקופיה אבחנתית רירית רחם בשגשוג ניכר עם מבנה פוליפואיגדי בכל החלל ללא פוליפ דיסקרטי ,פתחי חצוצרה תקינים, נלקחה ביופסיה תוצאה תקינה, הרופאה ממליצה על הסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת הרירית מה הסיכונים האם הכרחי להוציא את הרירית ?תודה רבה ריקי

10/05/2015 | 12:15 | מאת: ריק

שכחתי לציין בדיקת פיפל תקינה

שלום לך, הטיפולים האפשריים במצבך הם: 1. טיפול הורמונלי בכדורים למשך מספר חודשים, או החדרת התקן הורמונלי לחלל הרחם (מירנה), יש להביא בחשבון את תופעות הלוואי שעלולות להיות כתוצאה משימוש בהורמונים: גלי חום, החמרת מיגרנות,מצבי רוח, הופעת אקנה ושיעור יתר, נפיחות, הפרעות בשינה ועוד, אמנם לא כל הנשים סובלות מתופעות אילו והן לרוב חולפות במלואן עם הפסקת הטיפול, אך אין אפשרות לדעת אצל מי יקרה מה ומתי, אך זו בהחלט אופציה ראשונה סבירה לגמרי 2.כריתת רירית הרחם בהיסטרוסקופיה-אפשרית לביצוע בהיסטרוסוקפיה ניתוחית או אבלציה טרמית עם בלון 2 השיטות טובות עם הצתחות יפות וקרוב לוודאי שבקרוב -90% התוצאות יספקו ולא יצריכו טיפולים נוספים בעתיד, מדובר בטיפול יחיד עם השפעה ארוכת טווח, המגבלה כמובן היא הפעילות הכירורגית והצורך לעבוד פעולה הדורשת מיומנות כירורגית ומקום בו יש אפשרות ללמעקב אחרי התוצאות והצחלת הטיפול 3.כריתת הרחם במידה ו-2 הראשונים נכשלים האופציה של אבלציה של רירית הרחם במצב דומה לשלך, מקובלת ומועדפת במחקרים רבים ע"י נשים שנשאלו באיזו אוציה היו מעדיפות לטפל. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית