הסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

26/04/2015 | 15:06 | מאת: רויטל

שלום רב!אני צריכה לעבור בעוד יומיים בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית והרופא נתן לי 2 כדורי אופטלגין וכדור אסיבל 5 מ"ג-כדי לקחת כשעה לפני הבדיקה. אני קוראת באינטרנט שאסיבל זה כדור הרגעה שניתן בדר"כ מרופא פסיכיאטרי... האם זה לא כדור מסוכן? הרוקחת "נבהלה" שראתה את המרשם לכדור אסיבל והיא אמרה לי שזה מרדים למשך 12 שעות? האומנם? והאם כדאי לקחת אותו לפני הבדיקה? אציין שהרחם שלי מאוד גבוה והצוואר צר מאוד. עברתי 2 ניתוחים קיסריים בעבר ועוד ניתוח של הסרת מחיצה ובדיקה גניקולוגית רגילה קשה לי מאוד. תודה!

שלום לך, כל רופא פועל לפי פרוטוקול ניהול כאבים שהוא מכיר לדעתי אין צורך בכלל בנשים בגיל הפריון (למעט מקרים חריגים) במתן משככי כאבים לפני פעולה של היסטרוסוקפיה אבחנתית, כיוון שפעולה זו לא אמורה לכאוב כלל אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית