צנתור חצוצרות וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

08/04/2014 | 18:28 | מאת: שאלה

שלום,אני צפויה לעבור בסוף השבוע צנתור חצוצרות .רציתי לדעת איך ההחלמה מהצנתור חצוצרות ?יש לי טחול מוגדל 15 ס''מ ורציתי לדעת אם זה מסוכן להיכנס להריון עם טחול מוגדל ואם זה מסוכן ללידה בניתוח קיסרי?

אני מקווה שציינת הנושא בפני המנתח, אם הטיפול בהרדמה וכולל כניסה לחלל הבטן יש להביא זאת בחשבון ולשתף המרדים במידע מאיזה סיבה הטחול מוגדל ומה הטיפול שהומלץ לך?

12/04/2014 | 16:38 | מאת: שאלה

אתמול עברתי את הצנתור חצוצרות ללא הרדמה .הטחול המוגדל התגלה במקרה בבדיקת us שהלכתי בגלל כאבים במפשעה ואני במעקב חצי שנתי אצל רופא המטולוג עם בדיקות דם וus לא רואים אצלי סיבה לטחול המוגדל 15 סמ בגלל שכול הבדיקות תקינות .ידוע לך איזו השפעה יש לטחול מוגדל על הריון ואם בכלל מותר להיכנס להריון?האם זה מסוכן ללידה?

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית