הדבקויות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

09/03/2014 | 19:12 | מאת: שאלה

שלום ,הרופא נשים שלי המליץ לי לעשות צילום רחם כדי שנבין מדוע אני לא נקלטת להריון .בפרופיל הורמונלי יצא לי FSH 20.8.אני עברתי ניתוח כריתת מיומה בניתוח פתיחת בטן וקראתי שמאוד נפוץ הדבקויות אחרי ניתוח כזה. רציתי לבדוק איתך מהו ההבדל בין צילום רחם לבין היסטרוסקופיה אבחנתית?מה את ממליצה לי לעבור צילום רחם או היסטרוסקופיה?והאם זה בסדר שאני יעבור את שניהם או שזה לא נחוץ?

שלום לך, לא ציינת בת כמה את? האם לאחר כריתת המיומה בוצעה הזרקת חומר צבע למעבר? מה היה מיקום המיומה? עקרונית היסטרוסקופיה אבחנתית תבדוק הידבקויות בחלל הרחם בעוד שצילום הרחם יבדוק הידבקויות באיזור החצוצרות. נראה לי שכדאי לבצע את שתי הפעולות, אבל זה כמובן כתלות בתשובות לשאלותי. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית