הדבקויות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

04/03/2014 | 13:02 | מאת: שאלה

שלום רב,אני לפני כמה שנים עברתי ניתוח כריתת מיומה בניתוח של פתיחת בטן וכיום מנסה להיכנס להריון .קראתי באינטרנט שמאוד נפוץ לאחר ניתוח יהיה הדבקויות. רציתי לדעת אם היסטרוסקופיה ניתוחית זה מסוכן בשבילי?כמה זמן התאוששות ואם באמת היסטרוסקופיה ניתוחית עוזר להיכנס להריון אם מטפלים בהדבקויות ?והאם יש הדבקויות האם זה מסכן חיים ?

שלום רב, הידבקויות לרוב אינה בעיה מסכנת חיים אלא אם גורמת לכליאת לולאות מעיים וחסימת מעיים שאינה מאובחנת בזמן. הידבקויות לאחר כריתת שרירן עלולות לגרום לחסימה של החצוצרות או בחלל הרחם, הדרך לאתרן היא צילום רחם עבור החצוצרות והיסטרוסקופיה אבחנתית עבור הידבקויות בחלל הרחם. במידה ויש הידבקויות, לרוב נין לפתוח אותן בהצלחה אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית