היסטרוסקופיה טיפולית לעומת אבחנתית + ניתוחית.

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

04/02/2014 | 00:35 | מאת: שאלונת

קראתי, שיש היסטרוסקפיה טיפולית כלומר אבחנתית וניתוחית ע"י אותו מכשיר במרפאה ללא הרדמה. ויש היסטרו' אבחנתית שאחריה עושים ניתוחית עם מכשיר אחר השונה בקוטרו מזה של האבחנתית שדורש, הרדמה? האם בגישה טיפולית מדובר במכשיר מבחינת קוטר שונה- כך שאפשר לבצע ניתוח ללא הרדמה? מה בעצם ההבדל בין 2 השיטות? ומה הגורם שקובע באיזו שיטה לבצע את הניתוח, האם גודל הממצא? תודה

שלום לך, יש מיכשור חדיש בקוטר דק המאפשר לבצע אבחון וטיפול באותו מעמד במרפאה במידה ומדובר בממצאים המאפשרים זאת (פוליפ קטן, הידבקויות, מחיצה ועוד) לעומת היסטרוסקופיה ניתוחית קלאסית המתבצעת בחדר ניתוח לאחר הרחבת צוואר הרחם בכדי להחדיר היסטרוסקופ הגדול בקוטרו כפליים מזה המרפאתי המאפשר אותו תהליך במרפאה. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית