הסרת הידבקויות חזרתן וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

30/01/2014 | 14:00 | מאת: קארין

שלום רב, לאחר מס' הפלות שאחת מהן מאוחרת (שבוע 14) נצפו הידבקויות ברחם. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרתן לפני פחות מחודש לאחר מכן נטלתי כדורי פרגליטוןבמשך כשלושה שבועות וקיבלתי מחזור שהיה די חלש מהרגיל,אתמול הגעתי לרופא שביצע את הניתוחית לביקורת חוזרת חלל הרחם נראה תקין פרט להידבקות קטנה שהוסרה במקום. שאלותיי הן: מדוע חזרה הידבקות כל כך מהר? האם זה מעיד על בעיה שתחזור על עצמה? איך ניתן למנוע הישנות ההידבקויות? האם כעת ניתן לנסות להרות? או שעדיף להמתין שהרירית תשתקם? במקרה של חלילה הפלה נוספת מה מומלץ לעשות על מנת לא לגרום להידבקויות קשות יותר? תודה, קארין

קארין שלום, הסיבה להיווצרות הידבקויות תול רחמיות אינה ידועה עד תום, יש גורמי סיכון כגון שאריות הריון, גרידות וניתוחים רחמיים. יש נשים שיכולות לעבור ניתוחים רבים ולא נוצרות הידבקויות ויש העוברות ניתוח בודד ונוצרות הידבקויות קשות. הטיפול הוא הפרדת ההידבקויות בהיסטרוסקופיה, כיום ניתן לק גדול מההידבקויות לפתוח במרפאה עם מיכשור חדשני המאפשר גם ניתוח במרפאה. אם ההידבקות היתה קטנה ונפתחה והמבצע לא התרשם שיש צורך בהמשך טיפול הרי שאין מניעה לנסות ולהרות. בהצלחה, אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית