נוזל בחצוצרה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

02/12/2013 | 13:57 | מאת: ענבל

שלום רב, בצילום רחם וגם באולטראסאונד אמרו שיש לי נוזל בחצוצרה ימין. מומחה הפוריות שמטפל בי אומר שבכ"ז לדעתו אין נוזל בחצוצרה. האם היסטרוסקופיה תסייע באבחנה חד משמעית? כלומר, אם אכן יש נוזל, אמורים לראות אותו בבדיקה זו?

ענבל שלום, אם ראו גם בצילום הרחם וגם באולטרסאונד נוזל בחצוצרה אז קרוב לוודאי שיש נוזל, וזה ידוע כפקטור שלילי בהשרשת והצלחת הריון ישנם מספר טיפוליפ אפשריים: 1. ניתוח לפרוסקופי לפתיחת החצוצרה 2.ניתוח לפרוסקופי לכריתת או ניתוק החצוצרה במידה ומס' 1 אינו מליח או לא אפשרי באותו מעמד 3.סגירת החצוצרה עם הנוזל בסליל ESSURE בגישה היסטרוסופית 4. הפורום אינה הכתובת לקבלת החלטות, לשם כך יש להגיע לבדיקה עם כל החומר אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית