פוליפ ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

20/11/2013 | 17:41 | מאת: נורית

לפני מספר ימים ביצעתי US רחם בגלל דימומים מזעריים ודי נדירים מהווגינה. מצאו לי פוליפ ברחם שגודלו 7*21 מ"מ וכלי דם מזין אותו. הגניקולוג המליץ לי על היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת הפוליפ. שאלתי : האם חיוני להוציא הפוליפ מהרחם - האם זו המדיניות הטיפולית במקרה כזה ??? אני קצת פוחדת מהתהליך של הרחבת צוואר הרחם - נוזלים שמחדירים בתהליך . אני בת 57 כך שללדת ילדים נוספים אינני רוצה

נורית שלום, ראשית בגילך רצוי להוציא פוליפ בפרט אם הוא סמפטומטי (מדמם או דימם)מחשש לממאירות בפוליפ או סביבותיו הוצאתו אפשרית גם במרפאה במתכונת מתאימה ללא צורך בהרחבת צוואר הרחם ובהרדמה, לא לכל מקרה השיטה מתאינה לכן יש להגיע לפגישת היכרות ובדיקת התאמה. גם בדרך הקלאסית הוצאת הפוליפ בידיים מנוסות היא פעולה פשוטה אך מתבצעת בהרדמה כללית בחדר ניתוח ודורשת הרחבת צוואר הרחם להוצאתו. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית