ציסטה בשחלה - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

12/01/2012 | 12:19 | מאת: ליאור

שאלה נוספת לי אליך, מאחר ואת בדיקת האולטרסאונד אבצע רק בעוד כשלושה שבועות - אחרי המחזור הבבא .... ומאחר ומדובר בציסטה גדולה יחסית - האם יש סכנה בהמתנה? כמו כן, אני אמורה לטוס לחו"ל בעוד כשבועיים וחוששת מעט שהציסטה תתפוצץ שם. יש סיכוי כזה? אני לא מרגישה כאבים מיוחדים, לעיתים אי נוחות בבטן (אבל אני חושבת שזה אולי פסיכולוגי ...). שוב, תודה.

ליאור שלום, ציסטה שחלתית גדולה כמו שלך עלולה לעבור שיזור, ואז יהיה צורך בניתוח דחוף. בחו"ל אירוע שכזה כמובן פחות רצוי. כדאי לאפיין הממצא בהקדם כולל בדיקות דופלר שחלתי ומרקרים (CA-125) לאחר מכן בהתאם לממצא תתקבל החלטה האם לנתח ומתי. בכל מקרה הייתי שקול במקומך בירור במסלול מהיר במידה ואת מעוניינת לנסוע לחו"ל בעוד שבועיים. אשמח לסייע לך, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית