דימום לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית והחזרת עוברים קפואים

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

03/01/2018 | 14:41 | מאת: ענבר

לפני 14 ימים עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית לצורך ברור אי-פריון, ללא ממצאים. הרופא שרט את הרחם, לדבריו כדי לשפר את הסיכוי לקליטת הריון. את הפעולה עברתי מיד בסיום הוסת. לאחר הפעולה היו כאבים חזקים ודימום מסיבי במשך יומיים. לאחר שבוע התחילה הכתמה חומה קלה, שהתגברה והיא כמעין דימום קל, ונעשתה אדומה, למעשה נמשכת כבר שבוע. יש תחושת אי נוחות קבועה בבטן, אך אני רגילה לזה מההורמונים, אין כאבים עזים. 1. למה יש לי דימום כבר 14 יום מהפעולה, שהפסיק והתחיל שוב? 2. האם יכול להיות שנוצר לי חור ברחם או דלקת מהשריטות? 3. אני כבר שבועיים וחצי לוקחת פרוגינובה, והרופא הגדיל לי את המינון עכשיו. למרות הדימום הקל, הרירית מתעבה, אך בקצב מאד איטי. אם הדימום יפסיק, האם לדעתך ניתן "לסמוך" על הרירית של החודש ולהחזיר לה עובר? 4. התחלתי קרטיה כמה ימים לאחר הפעולה. האם אולי בגלל זה התחיל דימום חוזר? (ליתר בטחון הפסקתי לקחת את הקרטיה, אך הדימום ממשיך)

03/01/2018 | 20:43 | מאת: ענבר

התחיל לי כאב בצד ימין (לא ברמה של משכך כאבים, אבל בהחלט מורגש)

שלום לך, נטילת הקרטיה כנראה שגרמה לדימומים יש להוועץ ברופא שהחל לך את הטיפול לגבי המשך הטיפול אם אין חום, הפרשה בריח חריג או כאב חריג הרי שסיבוכים מהסוג שציינת-לא סביר שקרו בהצלחה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית