לאחר היסטרוסקופיה נתוחית תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

14/07/2017 | 12:45 | מאת: ענת

שלום בת 50 בשל דימום וסתי כבד פניתי לרופא נשים שהפנה אותי להיסטרו אבחנתית. אובחן אצלי בהיסטרו אבחנתית 2 פוליפים והומלץ לי לבצע ניתוח ואכן ביצעתי אותו . נלקחה דגימה לביופסיה אך מסתבר לשמחתי שכלל לא היו לי פוליפים ורירית הרחם היתה ללא ממצאים , בכל אופן אותו רופא מנתח סיפר לי כי "גרף" את שכבת הרירית דבר שאמור להקל על כמות הדימומים . במחזור הראשון שהתרחש כלל לא הרגשתי שינוי למרות שטענתו כי רק אחרי שלושה חודשים אני אמורה לחוש הבדל . השאלה שלי האם יתכן כי האבחנה הראשונית יכולה להטעות ובמקום פוליפים זה אמור להיות מבנהדופן מפותל או שאין הדבר יתכן ?! האם כל פעולת הניתוח היה מיותר שווא ? תודה

שלום לך, בגיל 50 כשיש דימום וסתי כבד ורירית לא סדירה הטיפול הנכון הוא היסטרוסוקפיה ניתוחית, מטרתה גם לקבל תשובה היסטולוגית לשלול מחלה ממארת או טרום ממארת, ולהקל את כמות הדימומים. השפעת הניתוח אינה מידית ויכולה להתארך מספר חודשים לאחר הניתוח, כמובן כתלות בתשובה הפתולוגית, מבנה הרחם וגורמים נוספים בריאות שלמה, דר כהן

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית