קיסרי VS עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

10/02/2013 | 22:25 | מאת: אליש

ד"ר שווד, שלום, עברתי ניסיון היפוך חיצוני ביום חמישי האחרון והתינוק לא התהפך. מלכתחילה הסיכויים היו קצת נמוכים כיוון שזו לידה ראשונה, אני קטנה וכמות מי השפיר שלי נוטה יותר לגבול התחתון של הממוצע, בכל זאת ניסינו וכנראה יש סיבה לכך שהתינוק לא התהפך. בינתיים דיברתי עם מספר רופאים שלא המליצו על לידת עכוז וזה נשמע שניתוח זה ללכת על היותר בטוח. אתה הרופא היחיד (בינתיים) שקראתי עליו שנראה שאתה תומך בזה בנסיבות מסויימות. אני רוצה ללדת בלידה נרתיקית, אך מפחדת כיוון שאין מספיק תמיכה בשיטה הזו ואולי עוד כמה שנים יוכיחו אחרת.. השאלה אם כדאי ללכת על המוכר ואולי על הבטוח יותר, או שאתה לא סובר שניתוח זה בטוח יותר? אני בתחילת שבוע 38, תינוק בערך +2.500 קג בfrank breech, ומאוד מתלבטת.למרות שאין זמן אני רוצה לקבל החלטה שקולה ולהבין את האופציות. יש דרך לקבוע ייעוץ דרך בית החולים? ומהו דעתך בנושא? תודה רבה!

שלום, אני בהחלט תומך בנסיון לידה נרתיקית אך לא בכל מחיר ורק אם אני חושב שאין סיכון משמעותי בנסיון כזה. אין ספק שלידת ראש הוא הדבר הטוב ביותר אך בינתיים אף מחקר לא הראה יתרון לניתוח על פני לידה נרתיקית כאשר אנחנו מתמודדים עם מצג עכוז וכל האיגודים המקצועיים הנחשבים בעולם גם תומכים בזה בתנאי שהמיילד מיומן בלידות כאלה. אני מציע שתתקשרי מחר בבוקר לחדר לידה בביקור חולים (02-6464338)ונתאם פגישה.

מנהל פורום לידת עכוז