מצג עכוז בשבוע 32 ,רחם דו קרני עם מחיצה

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

04/02/2013 | 16:06 | מאת: אלונה

שלום ד"ר , בשבוע -32 היריון שלישי , היריונות קודמים הסתיימו בניתוח קיסרי כתוצאה ממצג עכוז . ידוע על רחם דו קרני ומחיצה בתוך הרחם שנמושה באורך של כ-4 ס"מ מהפונדוס כלפי גוף הרחם . שאלתי היא , האם מצג עכוז כתוצאה של מבנה הרחם ?האם יש סיכוי ללידה נרתיקית למרות כל ההיסטוריה ? בהנחה ויהיה מצג ראש . בתודה מראש אלונה

שלום אלונה, המום הרחמי אינו מהווה התווית נגד נסיון לידה לדנית. קיים סיכון של 1-2% לקרע של הרחם אחרי שני ניתוחים קיסרים אך ניתן לשקול נסיון לידה במידה והכל מתפתח בצורה ספונטנית (ומצג ראש כמובן). מכיון שנותחת בגלל המצג ולא בגלל חוסר התקדמות, הסיכויים שלך קצת יותר טובים. נתון חשוב נוסף הוא פרק הזמן שעבר מאז הניתוח האחרון (רצוי מעל שנתיים). בהצלחה.

05/02/2013 | 09:18 | מאת: אלונה

שלום ד"ר שווד תודה רבה על תשובתך המהירה ! מאז ניתוח אחרון עבר שנתיים וחצי . האם יש אפשרות להיפוך ?

מנהל פורום לידת עכוז