תאומות מונוכוריוניות, מובילה במצג עכוז: היפוך?

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

31/10/2012 | 11:58 | מאת: נגה כ

אני בהריון עם תאומות מונוכריונית, כשהמובילה במצג עכוז (מס' 2 רוחבית). כרגע רק שבוע 31, ומקווה שהן תתהפכנה (או לפחות המובילה) עד שבוע 36. שתי שאלות לבירור: 1. האם יש אפשרות לבצע היפוך במקרה שהמובילה לא תתהפך? 2. אם המובילה לא מתהפכת - האם יש בית חולים שבו יש סיכוי ללדת לידה וגינלית? תודה רבה

31/10/2012 | 12:08 | מאת: נגה כ

שלום, אני גם מקווה מאוד שהעובר התחתון יתהפך ספונטנית כי אין מקום להיפוך יזום בהריון תאומים. כמו כן, למיטב ידיעתי, אין מחלקה שמאפשרת לידת תאומים כאשר הראשון במצג עכוז לצערי הרב (למרות שאין עדות במחקרים שלידה כזו יותר מסוכנת מניתוח קיסרי אך הנוהלים במחלקות אינם מאפשרים זאת). בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז