מצג עכוז לידה שלישית

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

28/10/2012 | 10:47 | מאת: שרון

שלום לרופאים, אני בת 34 בהריון שלישי, שבוע 34,לפני 2 לידות ספונטניות (תינוקות במשקלים 2800, 2900 ק"ג). בשבוע 32 הודיעו לי כי התינוקת בעכוז. הערכת משקל לשבוע 32 היתה 1400. הונחיתי לבצע תרגילים המעודדים היפוך, אך עדיין לא בדקתי אם אכן התהפכה. מחשבותי לא נחות, אני מבועתת ממחשבה על קייסרי, ואני מעוניינת לשמוע מה האופציות העומדות לרשותי, כולל אוןפציית ההיפוך. 1. מה סיכויי הצלחת ההיפוך לאור העובדה כי מדובר בהריון שלישי? 2. האם אוכל ללדת עכוז אצלכם במידה וההיפוך לא יצליח האם גורלי לקייסרי נחרץ?? האם לידת עכוז תהיה בסיכון יתר? והאם התשובה לכך תלוייה בגורמים נוספים אשר לא פורטו לעיל, אשמח לדעת על מנת לקבל החלטה מושכלת, אני לא מעוניינת לסכן את התינוקת אנא עזרתכם תודה .

שלום, קודם כל רוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד שבוע 37 עם או בלי תרגילים המעודדים היפוך (אני לא יודע מה הכוונה ואני לא מכיר תרגילים כאלה, שהוכחה יעילותם). במידה והעובר יישאר במצג עכוז מעבר לשבוע 37, הצעד הבאה הוא אכן לנסות להפוך אותו. סיכויי ההצלחה טובים (בביקור חולים כ- 70% באופן כללי עם יתרון ללידה חוזרת). במידה וההיפוך נכשל, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז. אף מחקר (כולל המחקר הבינלאומי הגדול שפורסם בשנת 2000), לא הראה סיכון יתר לתינוק שנולד בלידת עכוז לעומת ניתוח קיסרי. גם פה יש יתרון ללידה חוזרת. אנחנו מגדילים את טווח הביטחון על ידי הקפדה על מספר כללים (משקל מתחת ל- 3800 גר', עכוז ממש ולא רגליים, בדיקת תנוחת הראש באולטרה-סאונד בכדי למנוע מצב של מתיחת יתר לאחור) כך שהתוצאות לא נופלות מלידות במצג ראש. אם נסכם את הכל, יש באפשרותך להפחית את הסיכון לניתוח קיסרי עקב מצג העובר לאחוזים נמוכים מאוד. בהצלחה. ד"ר פיליפ שווד.

29/10/2012 | 08:56 | מאת: שרון

האם בכל עת שאגיע עם צירים אליכם, קיים רופא/מיילדות מיומנים בלידת עכוז? האם הלידה נעשית בחדר לידה רגיל או בחדר ניתוח?

מנהל פורום לידת עכוז