תאומים מוביל עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

19/06/2012 | 22:39 | מאת: טליה

שלום דר שווד אני בשבוע 34 עם תאומים מונוכוריאלים ביאמניוטיים. הריון תקין לחלוטין. המוביל עכוז משבוע מוקדם ולא משנה מצג מבדיקה לבדיקה. העליון פעם ראש ופעם רוחבי. זו תהיה לידה שניה שלי. הראשונה וגינלית במשקל 3.3 הריון ולידה תקינים לחלוטין. אני חרדה מאוד מאוד מניתוח. האם יש לי איזשהו סיכוי ללדת באופן טבעי בהנחה שמצג המוביל כבר לא ישתנה? האם יש בית חולים או רופא ( כולל פרטי) שיאפשר זאת? עד כמה באמת קיים סיכון והאם יש דרך לצמצם או תו?

שלום טליה. למרות שלפי הספרות אין הבדל בתוצאות אם העובר הראשון במצג ראש או במצג עכוז, הנוהל במחלקתנו אינו מאפשר לנהל לידות כאלה כך שלצערי הרב, איני יכול להמליץ לך על לידה נרתיקית במקרה זה. כמו כן איני מכיר חדר לידה אחר שבו ניתן ללדת במצב זה. בהצלחה.

25/06/2012 | 23:04 | מאת: טליה

אם אין הבדל בתוצאות- מדוע לא ניתן לנסות??? האם יש בבית החולים שלכם ניסיון בלידות כאלו ותוצאותיהן? אני מיואשת ומדוכאת. עברתי כבר לידה רגילה!! הגוף יודע ומסוגל. הכל תקין. האם יש רופא מומחה ומנוסה בעכוזים ותאומים שיהיה מוכן לקחת כלידה פרטית? מוכנה להגיע לכל מקום בארץ סליחה על השאלות הקשות, אני לא רוצה להגיע למצב של סירוב טיפול בידיים לא מיומנות תודה רבה

מנהל פורום לידת עכוז