מנח עכוז ו GBS

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

23/03/2014 | 23:46 | מאת: יולי

שלום, הבנתי ש GBS בתרבית שתן יותר מסוכן מבמשטח. בנוסף לעובדה שלקחתי אנטיביוטיקה שבוע ויום למחרת עשיתי בדיקת שתן שיצאה חיובית בשנית. האם יש סיכוי שה GBS אצלי לא מגיב לפנצילין? האם יש דרך לבדוק זאת? האם במקרה כזה עדיף ניתוח קיסרי? הרי לידת עכוז היא יותר ארוכה וככל שמשך הלידה נמשך החשיפה לחיידק אורכת. תודה רבה מראש על העזרה, יולי

שלום יולי, אמנם נוכחות GBS בשתן מעיד על עומס יותר גדול של החיידק ובמקרה זה יש המלצה לטפל באנטיביוטיקה מסביב ללידה גם מבלי לבדוק את נוכחותו בנרתיק בחודש תשיעי אך הישנות החיידק אינו קשור לאלימות יתר של החיידק. כמו כן דבר זה שכיח בהריון ואין כיום זנים של GBS שהם עמידים לפניצילין. לידת עכוז אינה יותר ממושכת מלידת ראש, אותן עקומות משמשות אותנו לניהול שני סוגי הלידה ואין קשר בין משך הלידה לסיכון הזיהום אצל היילוד במיוחד אם ניתנה אנטיביוטיקה לפני הלידה לפי הפרוטוקול. לסיכום נוכחות GBS אינו שיקול בלידת עכוז. בהצלחה !!! ד"ר שווד 072-322-8192.

מנהל פורום לידת עכוז